Bukonuda bende bişeyler söylemek istiyorum.Siteye yeni katıldığım için yeni yeni çözüyorum.Erenlerle ilgili babanem anlatmıştı ne kadar doğrudur bilemiyorum bir kaç kişiden daha duymuştum.Baltalı köyünden istanbulda ikamet eden bir vatandaş gece işten gelirken bir dede görür...dede sorar nerden gelmektesin oğul diye? Adam cevap vermiş işten geliyorum demiş oda aynı şekilde dedeye sormuş sen nerden gelip nereye gidiyosun diye dede demişki ben kümbet köyünün dedesiyim erenim ben benim yerimi bozdular şimdi böyle geziyorum demiş sora adam evine gitmeş sanırım böyle şeyler görüldüğünde kimseyle paylaşmıycakmışsın adam anlatmış korkusundan ölmüş yanlış bişeyde söylemek istemiyorum bir kaç kişiden duyduğumu paylaşmak istedim sadece.BİRDE ABDULLAH BEYİN ANLATTIĞI GİBİ KÖYDE BİR KAÇ YIL ÖNCE BİR İMAM VARDI. BAYRAM ADINDA BİR HOCA BİR AKŞAM YATSI EZANINDAN SORA CAMİNİ DIŞ LAMBALARINI KAPATIP GİTMİŞ HOCA.BİLİNDİĞİ ÜZRE CAMİLERİN DIŞ LAMBALARI HEP YANAR SABAH EZANI OKUMAYA GİTTİĞİNDE DUT AĞACI'NIN DİBİNDE BEYAZ CÜBBELİ BİRİ OTURUYORMUŞ. HOCA YAKLAŞMIŞ SELAM VERMİŞ BURDA NE OTURUYOSUN DEDE DİYE SORMUŞ ODA NEDEN CAMİNİN LAMBALARINI KAPATTIN BİZ GECE NAMAZ KILAMADIK DEMİŞ BİDAHA KAPATMA LAMBALARI DEMİŞ O SABAHTAN SORA HOCA KORKMUŞ VE DAHA SORA TAYİN İSTEYİP ANKARAYA GİTTİ İMAMLIK GÖREVİNE ORDA DEVAM ETTİ. KÖYLÜLER HOCA KORKTUĞU İÇİN GİTTİĞİNİ İDDA ETTİLER.ANLAMADIĞIM NEDEN ŞİMDİ ERENLER KİMSEYE GÖRÜNMÜYO ACABA GERÇEKTEN İLK ANLATTIĞIM OLAYDAKİ GİBİ YERLERİ BOZULDU DA GİTTİLERMİ EYER ÖYLEYSE ÇOK ACI BİR DURUM BENCE. ŞİMDİLİK BENDEN DE BUKADAR.