Bilecik ili Gölpazarı ilçesi Kümbet Köyü Sitemize Hoş Geldiniz. Bilecik İli Gölpazarı İlçesi Kümbet Köyü forum sitesi |
|
| Allah'ın mutlak bir şekilde inkarı söz konusu değildir. | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
araci Üsteğmen
Mesaj Sayısı : 35 hizmet gücü : 56 Teşekkür Edenler : 1 Doğum tarihi : 04/12/70 Lakap : kahyalarındamadı
| Konu: Allah'ın mutlak bir şekilde inkarı söz konusu değildir. Paz Mayıs 30 2010, 02:46 | |
| Allah'a ortak koşan birisinin, mutlaka ortak koştuğu şey için, "bu da bir ilahtır", "ben bunu Allah'tan başka bir ilah ediniyorum, buna da tapıyorum" demesi veya bu şekilde düşünmesi gerekmez.
Şirk, herşeyden önce kalpte olur, daha sonra düşünce ve hareketlere yansır.
Kuran'dan anladığımıza göre bir kişinin şirke girmesinin temelinde . Allah'tan başka herhangi bir şeyi Allah'a tercih etmesi yatar.
Şirk koşan insanlarda genelde Allah'ın mutlak bir şekilde inkarı söz konusu değildir.
Hatta müşriklerin büyük bir bölümü kendilerinin müşrik olduklarını açıkça kabullenmek ve kendilerine böyle bir vasfı kondurmak istemezler.Vicdanlarını örttükleri ve kendilerini kandırdıklarından ötürü ahirette bile şirklerini inkar ederler.
Onların tümünü toplayacağımız gün; sonra şirk koşanlara diyeceğiz ki: "Nerede o bir şey sanıp da ortak koştuklarınız?" Bundan Sonra onların: "Rabbimiz olan Allah'a and olsun ki, biz müşriklerden değildik" demelerinden başka bir fitneleri olmadı. Bak, kendilerine karşı nasıl yalan söylediler ve düzmekte oldukları da kendilerinden kaybolup-uzaklaştı. Enam Suresi, 22-24 | |
| | | RaMaZaNDoGrU RaMaZaNDoGrU
Mesaj Sayısı : 232 hizmet gücü : 375 Teşekkür Edenler : 5 Doğum tarihi : 23/05/85
| Konu: Geri: Allah'ın mutlak bir şekilde inkarı söz konusu değildir. Paz Mayıs 30 2010, 18:49 | |
| Allah Razı Olsun Ne Güzel Paylaşımlar Bunlar Çok Doğru Sözler | |
| | | | Allah'ın mutlak bir şekilde inkarı söz konusu değildir. | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|