ALİ UYSAL Üsteğmen
Mesaj Sayısı : 25 hizmet gücü : 53 Teşekkür Edenler : 4 Doğum tarihi : 10/12/81
| Konu: GÜZEL KÖYÜME... Ptsi Ağus. 24 2009, 17:40 | |
| ------------------------------- ‘VEFA BİZİM YAMAÇLARIN GÜLÜDÜR’---------------------------------- - Bir sabah vaktidir seni terk edişim… Delikanlılığa henüz halel getirmediğim onlu yaşlarımın başları…Nemli gözlerimi herkeslerden saklayıp bir kez daha görmek istemiştim seni.. Kalabalık olunca utanmış bakamamıştım ardıma… - Öyle pek uzaklarda değildim… Aramızdaki dağdan göremeyince yüksekçe bir yerlere çıkıp bakardım sana. Uzak değildim belki ama, senden ayrıysam gurbet demekti oralar bana… - Başlarda kısaydı ayrılıklar.. Bazen iki bazen üç hafta sonra kavuşuverirdik.. O iki günlük kavuşmanın birinci günü sevinçle, ikincisi ayrılmanın ıstırabıyla geçerdi… - Beraber ayrıldığımız arkadaşlarla unuttuk adlarımızı. İsme ne hacet; ‘köylüm’ demek en iyi anlatıyordu bizi… - Sonraları fark ettim ki tek değilmişim seni bırakıp giden.. O güzel çeşme ve çam ağacı daha nice ayrılıklara şahit olmuş… Her giden koparmış bir şeyler senden; kendinden kopup gidenlerle beraber… - Şimdilerde derelerinin eski çağıltısı yok artık. Çeşmelerin vefasızlığın tokadını vuruyor yüzümüze.Yukarı pınar ve asmalı sessiz.. Ne çoban pınarı ne de kızılcıklı derenin eski pırıltısı da yok… Ayvecik çeşmesi çoktan unutulmuş.. Karşıaltları hiç bu kadar kurak , gevurlar yolu hiç bu kadar yalnız kalmamış… Sokakların da eskisi gibi cıvıl cıvıl değil. Ve her köşe başında zamanın değil vefasızlığın eskittiği yıkılmaya yüz tutan harap evler… Hani üzülür mü Akif, bilmem ama, başka bir hasreti dillendirdiği yerde söylediği gibi; Viranelerin yasçısı baykuşlara döndüm Gördüm de hazanında bu cennet gibi yurdu Gül devrini görseydim bülbülü olurdum Ya Rab! Beni evvel getireydin ne olurdu… dizeleri anlatır olmuş seni… - Biliyorum ki sen vurmazsın hicabımızı yüzümüze... Senede bir kaç defa hatırlanan beli bükülmüş ve mükedder yaşlı bir abide gibisin.. Sana yabancı kalmanın çekingenliğiyle ne zaman kucaklaşsak, hüznünü ve kırgınlığını belli etmeyeceksin bilirim… Her hatırlanış bayramındır senin; ve öyle coşkuludur ki yamaçlarında mutludur hissederim… - Seneler aramızdaki tepelerin sayısını epey artırdı şimdi.. Yüksekçe bir yer yok artık seni bana gösterecek… Çocukluğumuz , okulumuz, bahçelerimiz, evlerimiz ve eli öpülesi büyüklerimiz hepsi sende kaldı.. Senden de buralara, bir boğucu hasret kaldı, bir de nasıl ödenir bilmediğim koca bir vefa borcu… - Tatlı hatıralarımın ve özlemlerimin şirin beldesi.. Şu kasvetli satırlar acıtmasın canını.Zira yaşattığın güzel günlere bir veda değil, göze uzak olanın gönle de uzak kalacağı telaşıyla yazılmış bir vefa yazısıdır...
En son ALİ UYSAL tarafından Cuma Ara. 04 2009, 05:44 tarihinde değiştirildi, toplamda 7 kere değiştirildi | |
|
ömer kalkan Gençlik Kolları Başkanı (CEO)
Mesaj Sayısı : 423 hizmet gücü : 621 Teşekkür Edenler : 41 Doğum tarihi : 21/12/67 Lakap : ALPEREN
| Konu: Geri: GÜZEL KÖYÜME... Ptsi Ağus. 24 2009, 19:08 | |
| sağolasın kardeşim,gönlüne sağlık.hislerimize tercüman olmuşsunuz.devamını bekleriz. | |
|
ALİ UYSAL Üsteğmen
| Konu: Geri: GÜZEL KÖYÜME... Ptsi Ağus. 31 2009, 19:05 | |
| sağol ömer abi.. tek atımlık barutla bukadar... | |
|
RaMaZaNDoGrU RaMaZaNDoGrU
Mesaj Sayısı : 232 hizmet gücü : 375 Teşekkür Edenler : 5 Doğum tarihi : 23/05/85
| Konu: Geri: GÜZEL KÖYÜME... Ptsi Ağus. 31 2009, 20:06 | |
| allah razı olsun ne güzel yazmışsın ali abi eline yüreğine sağlık | |
|
ALİ UYSAL Üsteğmen
| Konu: Geri: GÜZEL KÖYÜME... Ptsi Ağus. 31 2009, 20:08 | |
| sğl Ramazan abi.. bi daha tbrklr düğün için... en yakın zamanda görüşmek umuduyla inşaallah.. | |
|
Mesaj Sayısı : 423 hizmet gücü : 621 Teşekkür Edenler : 41 Doğum tarihi : 21/12/67 Lakap : ALPEREN
| Konu: Geri: GÜZEL KÖYÜME... Ptsi Ağus. 31 2009, 21:04 | |
| kardeşim bu bir atımlık barutu olannın yazacağı değil...sende var bir şeyler...inşaallah ortaya çıkacak...ha gayret derinlerde olanlar da çıksın....bu paylaşımlardan tüm genç arkadaşlara sesleniyoruz her kes iyi kötü bir şeyler yazsın bakalım ne cevherler çıkacak benim ismini bilmediğim fakat bir çoğunuz gibi ali kardeşimizinde bahsettiği yukarı bunar,ayvecik,sarlar mahallesi,gevırlar yolu gezginlerinden....ha gayret...emeğinize sağlık... | |
|
Emine ÇİMEN Teğmen
Mesaj Sayısı : 11 hizmet gücü : 16 Teşekkür Edenler : 1 Lakap : mawiş
| Konu: Geri: GÜZEL KÖYÜME... Perş. Eyl. 10 2009, 04:30 | |
| hımm... güzel olmuş.. yaş kaç senin?? | |
|
Elif Seyma Kalkan_34 YüzBaşı
Mesaj Sayısı : 134 hizmet gücü : 168 Teşekkür Edenler : 2 Doğum tarihi : 22/07/94 Lakap : melanqoliq
| Konu: Geri: GÜZEL KÖYÜME... C.tesi Eyl. 12 2009, 22:50 | |
| emeginize duyguLarınıza saqLıq byLE yazıLarın devamını beqLeriss ... xD | |
|
| Konu: Geri: GÜZEL KÖYÜME... Ptsi Eyl. 14 2009, 15:14 | |
| KARDEŞİMİZİN YAZILARINI OKURSUNUZ MERAK ETMEYİN GENÇLER ...KIZIM SENDE DAHİL İŞTE MEYDAN HADİ BAKALIM BİRDE SİZİ GÖRELİM DİİİMİİİ YAAA.. | |
|